Nieuwe topbestuurder UMC Utrecht bouwt op vertrouwen

Deel

Gekopieerd

Carina Hilders treedt per 1 augustus 2024 aan als bestuursvoorzitter van het UMC Utrecht. Ze volgt in deze rol Margriet Schneider op, die in juli van dit jaar afzwaait. Tijdens haar recente optreden tijdens de Dutch Health Week Food & Facility 2024 liet Hilders zich kennen als een nieuwsgierige, hands on bestuurder die bouwt op vertrouwen.

Vertrouwen is een kernwaarde van samenwerken”, aldus Hilders in haar keynote tijdens Zorg & Facility 2024. “Ken je elkaar? Dat begint bij oprechte nieuwsgierigheid en bescheidenheid.” Over haar stijl van leiding geven merkte ze op: “We kunnen het in de bestuurskamer bedenken, maar je moet het zelf zien en verbinding maken.”

Strategie

Gynaecoloog en bijzonder hoogleraar Hilders is momenteel bestuursvoorzitter van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Het UMC Utrecht verwacht van Hilders koersvast, innovatief en wendbaar leiderschap. Dit betekent onder meer dat ze verder vorm zal geven aan de huidige strategie. Deze draait om drie pijlers, te weten: patiëntgerichtheid, focus van onderzoek en zorg en regionale, landelijke en internationale samenwerking.

Toegankelijk houden

“De zorg moet innoveren en transformeren en het UMC Utrecht wil voorhoedespeler zijn in de zorg van morgen”, zegt voorzitter Henk Broeders van de raad van toezicht. “Carina’s visie op de toekomst en ervaring in de sector zijn daarbij zeer welkom.”
“Het toegankelijk houden van zorg voor ieder mens die dat nodig heeft, is onze grootste uitdaging”, zegt Hilders over deze toekomst. Hoewel ze uitkijkt naar haar nieuwe job, noemt ze afscheid nemen van het Reinier de Graaf  moeilijk. Hilders is al meer dan 21 jaar werkzaam in Delft, waarvan de laatste acht jaar als bestuursvoorzitter. Hilders: “Reinier de Graaf is een fantastisch topklinisch ziekenhuis waar ik met warme gevoelens op terug zal kijken.”

Met de indiensttreding bij UMC Utrecht legt Hilders haar functie als lid van de raad van toezicht van Radboudumc neer.

 

 

Bekijk dit artikel en meer op dutchhealthhub.nl

Gerelateerde artikelen